Pustila jsem se do příprav Sofinčiných narozenin
pečením MRKVOVÉHO DORTU.
Nikdy jsem ho nepekla
a dokonce jsem ho v minulosti nechtěla ani ochutnat,
protože jsem neměla důvěru v mrkvi.
Říkala jsem si,
proč musí být zelenina i v dortu?
Na podzim měla moje milá kolegyňka narozeniny
a přinesla nám ho.
Dnes se musím přiznat,
že moje nedůvěra pramenila
z neznalosti či nevědomosti.
Je výborný, chutná mi, lehký, sladký, lahodný
a hlavně jednoduchý.
Ostatně, kdo ho ochutnal,
tak ví,o čem píšu.
Přináším vám recept:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilinkový cukr
- 1 hrnek oleje
- 4 vajíčka
- 60 dkg najemno nastrouhané mrkve
- 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
- malou plechovku ananasu
- 2 lžičky mleté skořice
Vše jsem důkladně smíchala
a upekla,
na krém jsou zapotřebí 3 mascarpone,
ve kterém jsem rozšlehala hnědý cukr
DOBROU CHUŤ.
DĚKUJI ZA RECEPT,VYPADÁ DOBŘE.TEN ANANAS NAKRÁJET,NEBO ROZMIXOVAT I SE ŠTÁVOU?DĚKUJI KLÁRA
OdpovědětVymazatKlárko, ananas jsem dávala nakrájený na kostičky a dala jsem tam i tu šťávu, snad jsem trochu pomohla, hezké dny,Iva
OdpovědětVymazatDíky.To budu muset vyzkoušet:-)!
OdpovědětVymazat