Byly doby, kdy jsem pekla hlavně buchty,
hlavně ty jednoduché,
při kterých jsem neměla rozebranou celou kuchyň.
A vlastně i teď,
kdy se pokouším posouvat laťku
svých cukrářských schopností a dovedností výše,
dělám věci jednoduše.
Tak tomu je i u dortu z bílé a hořké čokolády.
Na korpus se všechno smíchá a upeče.
1hrnek hladké mouky
1hrnek cukru (dala jsem půl a bylo to akorát)
půl hrnku kakaa
špetku soli
lžičku prdopeče
čtvrt hrnku rozpuštěného másla
2 vajíčka
1 hrnek mléka
Na tmavou část jsem použila 3plátky želatiny,
trochu vody,
2 hořké čokolády,
lžíci cukru
a dvě smetany,
tu jsem ušlehala s cukrem
a zamíchala do rozpuštěné čokolády s želatinou,
na světlou část jsem použila opět 3 plátky želatiny, trochu vody,
2 bílé čokolády,
lžíci cukru
a 2 smetany,
tady jsem ušlehala jenom jednu smetanu s cukrem
a v té druhé jsem rozpustila nad párou čokoládu,
pak jsem vše smíchala spolu se želatinou.
Přes noc dort vychladl
a k nedělní kávičce byl nachystaný.
Chutnal všem.
Hezké pondělí
Recept mám ze zahraničního webu.
Přímo výstavní kousek!
OdpovědětVymazatDěkuji, hezké podzimni dny
OdpovědětVymazatUž jen na fotky se dívat stojí za to. Sliny se přímo sbíhají. V reálu to musí být slast.
OdpovědětVymazatPěkný sváteční den !
Hanka