Minulý týden jsem stačila posbírat
poslední plody černého bezu,
abych udělala skvělý likér.
Možná, že ho znáte,
já jsem ho dělala poprvé.
Tak tady je receptík:
1litr bobulek černého bezu
1l vody
¾ kg cukru krystal
5 lžic silného turka
½ l Božkova
Bobule vařit 2-3 minuty ve vodě
-scedit, vymačkat co nejvíce, nebo odšťavnit
-přidat cukr , scezenou silnou kávu
-do zchladlého přidat rum.
Nechat odležet asi 3 měsíce, to je chuť nejlepší
(stává se , že se to vypije ještě dříve).
Minulý týden jsem také získala porcelánový vypínač.
Hledáme pro něj místečko.
nebude funkční,
ale určitě na některé zdi bude.
Košík je po babičce manželovy tety.
Prý by se mi mohl líbit.
Vždy jsem potěšena.
Přeji krásnou neděli.
Moc krásný úlovek.
OdpovědětVymazatBudete so moct s ním hrát hru, noc a den...
Ahojky Ivo!!!
OdpovědětVymazatJsou to moc pěkné věcičky a obě toho jistě spoustu pamatují.
No a likér vypadá lákavě,určitě to bude slaďoučká dobrota
Taký likér som ešte nepila, určite je skvelý a s takým vypínačom som sa ešte nestretla.
OdpovědětVymazatKrásnu nedeľu.
Emily
que lindo!
OdpovědětVymazattodos tus trabajos son bellos!!
cariños desde Chile
c@
Ivo...likér bude určitě výborný...loni jsem ho dělala také a letos poprvé zkusila sirup....moc nám chutná.
OdpovědětVymazatKrásnou neděli Jana
Nice.:-)Hugs to you.:-) Stina
OdpovědětVymazatHmmm, ten likér vypadá opravdu lákavě, škoda že nemám ani černý bez ani Božkov, dám si tedy jen toho turka:)
OdpovědětVymazatLikér vypadá zajímavě:-)
OdpovědětVymazat