čtvrtek 23. února 2012

Obal na knihu


Prosté žití je někdy hodně těžké.
Možná na moje otázky by mi dobře odpověděla Sandra,
ale nemám ji po ruce.
Letošní rok je pro mě zvláštní.
Vše začínám od začátku.
Možná se to zdá divné.
Někdo si řekne,
ta ženská si vymýšlí,
ale je to tak.
Nová práce,
nové telefonní číslo, o staré jsem přišla,
nový mail, o starý jsem záhadně přišla,
noví kamarádi, dobří zůstali,
nové nápady,
rodina mi zůstala.
A to poslední je to,
pro co člověk - žena - matka - babička - žije.
Můj manžel mi vždycky říká,
že rychleji jednám než přemýšlím.
Má pravdu.
Ale anonymy, pomluvy a veřejné pranýřování někdy podlomí kolena.
A pak přijdou i myšlenky na loučení.
Takže dnes jsem si šla koupit látky,
abych mohla šít pro radost.
A komu vadím,
tak ať ke mě nechodí.

Protože,
kdybych udělala alespoň jedné z vás radost svými nápady,
tak má cenu zůstat.
Moc vám děkuji za podporu.
Slzy mi tekly jak hrachy.
Byly to slzy radosti.
Děkuji.
A co pod mýma rukama dnes vzniklo.
Obal na knihu.
Půjde ale z domu. 

 PS: Moje čtení pro dobrou náladu.

29 komentářů:

  1. Красивые ткани, поздравляю:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Iva, najprv som nechápala, až keď som išla na nižší príspevok. Ty ešte nevieš, že keď sa vzdáš, že nahrávaš svojim nepriateľom, neprajníkom? Nech Ťa to ani nenapadne. Tu predsa nie si cenzurovaná, veď vkladáš iba svoje práce a nápady. Nehovorím, že z môjho blogu si poniektoré "šikulky" neprivlastnili moje nápady, ale to už je ľudská vlasnosť. Preto určite nebudem baliť kufre. Tak hlavu hore a ideme ďalej. Teším sa na ďalšie návštevy.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo ani nevis jak se mi ulevilo ze nekoncis,hrozne rada k tobe chodim pro krasne inspirace.Udelala jsi krasny obal na knihu a jak to v knihach je otoc dalsi stranku a zacni znovu.Opravdu jsem moc rada ze tady jsi a tak dodatecne preji blogu dalsi uspesne pokracovani a samozrejme tobe take.Jak pises rodina je to nejdulezitejsi.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivo neblázni ♥♥♥..sice nejsme psavec komentářů, ale věř že chodím koukat pokaždé když dáš nový příspěvek....chyběla by jsi mi i když to tak nevypadá...a vůbec pokud někomu vadíš, tak je to jen lidská závist...a takových lidí je mi líto...jsou to chudáci. A slova mé oblíbené písničky:


    Neopouštěj staré známé pro nové,
    zvláště když jsou momentálně v nouzi.
    Možná mají paměť jako slonové,
    každé ráno tesknota je vzbouzí.

    Neopouštěj staré věci pro nové,
    i když barva šediví a prýská,
    byly kdysi lesklé, byly chromové,
    a teď se jim na smetišti stýská...

    Tak že zůstaň tu s námi....povznes se na chudáky, kteří jsou plní zloby..máme tě rádi :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No, Ivuško, já byla tak v šoku, že jsem chtěla napsat mail, že jsem to určitě špatně pochopila... Lidská zloba, nenávist, závist, ubohost a nepřejícnost - s tím se špatně bojuje a člověk si může stokrát říkat, že ho to bolet nebude, a stejně, bolí to, viď.
    Ale moc tě prosím, nenech se odradit! Ani nevíš, jak moc by si nám chyběla! Jsi přece ta první, která mi napsala komentář a já plakala radostí!
    Hezký večer ti přeji, pa Helena

    PS: a pošli mi tu adresu, polštář na tebe čeká!

    OdpovědětVymazat
  6. Hurá! Vítám Tě zpátky. Na pomlouvače kašli. Většinou je to jen závist, že něco umíš a že se Ti něco daří. Nikoho předsi nenutíš, aby na Tvůj blog chodil. Látečky jsou krásné. Moc se mi líbí ta na fotce úplně vlevo. Já si snad pořídím nové závěsy do ložnice. To by byla romantika. Obal se Ti moc povedl, určitě s ním potěšíš.
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Ani možná netušíte, jakou mám radost za dobré virtuální přítelkyně. Holky, jste zlaté, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásný obal a taková zásoba látek to budou teprve skvosty:)

    OdpovědětVymazat
  9. That is lovely! :)
    www.quiltworld2.blogspot.com
    Yours, Ulla (from Finland)

    OdpovědětVymazat
  10. Hezký večer!
    Také volám¨HURÁ, mám radost, že zůstáváte.Jsem ráda, že jste se takto rozhodla.Vítejte zpátky a já jsem určitě jedna z těch, které svými nápady radost děláte :)).
    MíšaZ.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Ivo, jsem ráda, že s námi zůstáváš. Zloba, pomluvy, anonymy dokáží s každým zamávat. Přeji hodně sil do nového začátku. Obal na knížku se ti moc povedl.
    Hezký večer, Jitka

    OdpovědětVymazat
  12. Ivuš, i keď som v poslednom čase skôr sporadickým návštevníkom blogov, čítam aj dávnejšie príspevky s novými naraz. Myslím si, že si jednou z blogeriek, ktoré sú už vyzreté a virtuálne zakorenené. Že ľudia majú istotu, že tu nejaká Iva je a že si pri jej slovách či fotkách môžu vypiť šálku kávy, oddýchnuť, načerpať energiu aj nápady. So založením blogu sa spája časová vyťaženosť, kým si to človek vypiple, dá to mnoho práce a tak jeden anonym to, dúfam, nepokazí. Ver mi, anonymní používatelia majú krátku trpezlivosť:) Ošúchaj si kolená a vstaň, všetci ostatní Ti fandia:)
    Obal má svoje čaro, určite sa budúcemu majiteľovi (majiteľke) bude páčiť.
    Krásny večer!

    OdpovědětVymazat
  13. Ivka, pocula si ten buchot? to mi padol kamen zo srdca...ja som taka rada, ze ostavas a budes nas nadalej inspirovat, ze si to ani nevies predstavit. Pri predchadzajucom prispevku, ked si sa lucila som stratila rec, naozaj sa clovek pri takych pismenkach zlakne, ze co sa stalo... ale som rada, ze si si kupila latky a budes sa tesit s tvorby pretoze to su tie malickosti, ktore nas drzia nad vodou :), pa a prajem ti kasne dni plne usmevu...

    OdpovědětVymazat
  14. Hej, babo čo to? Čo to? :-) Chceš veselé rozptýlenie? Tak sleduj:

    http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User_talk:AtonX&diff=prev&oldid=213436875

    http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=User_talk:Bubamara&diff=next&oldid=97189009

    http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskuse_s_wikipedistou:Bubamara&diff=7225219&oldid=4555415

    http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskusia_s_redaktorom:Bubamara&curid=13978&diff=4008798&oldid=4005513

    Tie rôzne "lichôtky" (len výber, ono ich je neúrekom) patria mne. Proste virtuálny svet. Bez zábran, na tvrdo, udrime si! (Autori týchto "lichôtok" akurát nevedia, že ich slovné cvičenia sa míňajú účinku. Že sú proste pre mňa smiešni.)

    Neviem presne, kto a prečo si podal teba, ale predpokladám, že tvoje rozčarovanie, znechutenie a až potrebu stratiť sa, má na svedomí človečia Obmedzenosť.

    Mne nevadíš. Tak ak dovolíš, prídem znova. A rada :-)

    Hlavu hore!

    Eva

    OdpovědětVymazat
  15. Vítej, zpátky. Uf to byl šok, ale zvládla jsi to, neuděla jsi z nás sirotky:-D
    Ať se Ti dělo cokoli, jsi tu a tvoříš! To jen potvrzuje moto z mého blogu:Dokud žiji tvořím. Tvořit znamená odolávat!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojky Ivi!!!!
    Myslela jsem,že za tím tvým oznámením bude něco podobného a jsem moc ráda,že ses rozhodla zůstat.Anonymové jsou velice odvážní,plivou hněv a špínu a neřeší,co tím působí.Taky mám bohužel tuhle špatnou zkušenost.
    Nedělejme jim tu radost a neodcházejme!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    I když nepíšeme každý den,je nás tady s tebou spousta.
    Ivo,píšeš,že začínáš od začátku,ale taky píšeš,že ti zůstala rodina i dobří přátelé!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Ivka, Tvoj blog bol vôbec prvý, ktorý som začala pravidelne sledovať a tak možno po viac ako roku, keď som Ti mohla poslať malý balíček s katalógom, tak to ani nevieš, ale to som si radosť urobila ja sama sebe.... a tak sa úprimne radajume z Tvojho návratu, vlastne, Ty si predsa ani neodišla....bola si tu stále.....ľudská závisť a zloba , aj keď je pomerne rozšírená, nás vždy dokáže prekvapiť....
    Všetko dobré
    Eva

    OdpovědětVymazat
  18. Ivánko, i já se přidávám se svou radostí, že zůstáváš! Inspiruješ, mám tvůj blog moc ráda!!Také byl jeden z prvních, které jsem sledovala. Vím, jak umí ublížit lidé, o to horší někdy bývá, že jsou to nejbližší! Ale né vše se jí tak horké, jak se uvaří a vše časem vyšumí a s nadhledem člověk vše zvládne lépe! Jsi úžasná žena, držím ti pěstičky, myslím na tebe, objímám a vše zlé ať jde od tebe pryč. Objímám. Ajka

    OdpovědětVymazat
  19. Musím se stále opakovat, jste zlaté, ženy milé, z Česka, Moravy, Slezka, Slovenska, Austrálie a celé Evropy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivko!Ty jsmi dala....myslela jsem na nemoc,nebo něco hrozného....a ty kvůli těm šaškům počmáraným...zbabělým a závistným...to se mi ulevilo...nevidí si ani na špičku nosu!!!Takže,nádherné látky,to bude paráda,už se moc těším a věř,že mám takovou radost,že dnes budu popíjet kafe a tvořit,je to supr....Daja

      Vymazat
  20. Jejda Ivi,já už jsem se lekla,že snad nějaká vážná nemoc nebo problémy v rodině. Tak to jsem si moooooc oddechla,že je za tím jen nějaký pitomec,který se baví tím,že ublíží druhému. Nenechej se odradit! Dotýčný/á jen závidí a krátí si čas takhle "inteligentně", místo aby se třeba pustil do něčeho tak krásného jako je tvůj obal na knihu. Vážně moc povedený. Moc se těším na další Tvoje příspěvky, já budu i nadále pravidelný návštěvník.
    :-)

    A.

    OdpovědětVymazat
  21. Nádhera, miluji kytičky a puntíky.
    Neutíkej, prosím, ani já neutíkám. Chodí mi anonymy asi 3x týdně, někdy i 3x za den..strašně mě to bolí, strašně mrzí, je mi smutno, když čtu ty urážky, ale kdybych skončila, udělala bych anonymům radost.

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Ivo, taky jsem ten předchozí příspěvek vůbec nechápala, ale když čtu tenhle, úplně mám husí kůži, v očích slzy dojetí a radost, že zůstáváš.Chodím se sem moc ráda kochat a budu moc ráda, když to tak zůstane. Tak hlavu vzhůru a na zlobu se povznést. Pěkné dny Majka

    OdpovědětVymazat
  23. Nerozumela jsem, Ivo, proc jsi chtela koncit, ted to chapu, ale jsem rada ze jsi se rozhodla zustat :) Proc jim dat to spokojeni ze vyhrali? Svet blogu je plny pratelstvi a sikovnych lidi, kteri si navzajem pomahaji a inspiruji; ti ostatni - o ty prece nejde...
    Good luck!

    OdpovědětVymazat
  24. Ivi, každý má v živote chvíle, keď chce so všetkým praštiť, má toho plné zuby, padá na dno. Krásneho tvorenia by si sa dúfam nevzdala (mňa držalo vždy nad vodou), ale nás, čo chodíme nakukovať by si ochudobnila o možnosť sa pokochať nápadom, krásou, ak by si sa na svojom blogu už neukázala.
    Hlupákov nerieš, je to zbytočný boj s veľkým výdajom energie a tú vieš použiť určite pre prospešnejšiu vec.
    Prajem veľa chuti do života, tvorenia, každý deň veľa dôvodov pre úsmev na tvári a krásne čítanie.

    OdpovědětVymazat
  25. Ivi, přeji Ti krásné a jen šťastné nové začátky podpořené přátelstvím ... jsem moc ráda, že mohu nadále obdivovat Tvoje nádherné tvoření a nechat se, s laskavým dovolením, inspirovat!
    Maru

    OdpovědětVymazat
  26. Ivi, přeji Ti jen to nejlepší a musím napsat, že po té záplavě komentářů jsem i já moc ráda, že jsi zůstala :o)
    Krásně jsi tvořila...obal na knihu je praktický a vybrala jsi krásné, jemné barvy. Moc pozdravů, Soňa

    OdpovědětVymazat
  27. Jsem moc ráda, že nikam nejdeš. Já nejsem rukošikovná, a proto se chodím kochat k tobě a dalším podobně založeným šikulám. Hodně štěstí a na pomluvy kašli, jenom závidí, protože nic neumí a jenom..čumí. Hodně štěstí v další činnosti, jen tak dál, ať mám na co koukat a co obdivovat :)

    OdpovědětVymazat

Seznam blogů

Pravidelní čtenáři

O mně

Moje fotka
Jmenuji se Iva a mám ráda všechno krásné, ať jde o maličkosti - krásný hrníček nebo o nádherný nábytek - kredenc po babičce anebo o upravenou zahradu. Vždy záleží na lidech, kteří tuto krásu vytvářejí a hlavně pro koho. Moje rodina není velká, mám už dvě dospělé děti a dva pejsky a jednoho hodného manžela, který sdílí mé nápady. marakovaiva@seznam.cz