Dnes jsem zkusila něco veganského. V některých aspektech se s veganstvím neztotožňuji, ale například v kosmetice nepoužívám nic, co by se testovalo
na zvířatech a vlastně vše mám rostlinného původu. Hledala jsem , co je veganství
a našla jsem toto - Veganství je životní styl,
který se do maximální možné a aplikovatelné míry snaží vyloučit,
či alespoň minimalizovat,
všechny formy využívání, zneužívání
a krutosti vůči zvířatům, a to ve vztahu k jídlu,
oblečení, zábavě
a také v dalších oblastech lidského života.
Po přečtení jsem usoudila,
že jsem z části vegan.
Teď však nevím, jestli to vůbec můžu napsat,
protože maso u nás má místo.
Takže na závěr, všeho s mírou, Vaškem nebo Martinem...
Nicméně je to výzva a výzvy mám moc ráda.
Musím říct,
že moje rodina je největší kritik mého cukrářského tvoření
a tento kousek chutnal všem.
Na korpus jsem použila
už jsem nedávala žádnou sůl,
protože jsem koupila solené arašídy.
Všechny ingredience jsem rozmixovala
a napěchovala do malé hranaté formy 20×20cm.
Pak jsem rozmixovala 10 datlí,
půl hrnku mléka, použila jsem mandlové,
jiné jsem doma neměla,
lžičku vanilkového extraktu
a trochu soli na vyvážení chuti.
Pastu jsem uhladila na korpus.
Před krájením jsem dala vše trochu zamrazit,
pak jsem nakrájela kostky a máčela v čokoládě rozpuštěné s trochou kokosového oleje bez příchuti.
Nechte se inspirovat.
Krásné jarní dny
Žádné komentáře:
Okomentovat