Věřím,
že receptů na skvělou čalamádu
a jiné zeleninové dobroty,
je celá řada.
Já připravuji ten "svůj",
který nám chutná.
A víte k čemu?
K domácím klobáskám.
Recept:
1kg rajčat
1kg cibule
1kg papriky
10 lžic cukru
2dcl octa
malý rajský protlak
5 lžic hořčice
trocha soli
feferonky
Všechno pomelu na masovém mlýnku,
pak povařím
a zavařím do sklenic.
Tak Vám přeji dobrou chuť.
Ivo, tvoje čalamáda vypadá hodně dobře (taková salsa po čeku, pardon po moravsku), mamka dělá podobnou, ale bez mletí.
OdpovědětVymazatK minulému příspěvku musím říct, že si vyslovila nahlas, na co už dlouho myslím!
Budu ráda nápomocná při realizaci.
Hezký den, Helena
Ivko,tobude takové jak se ted říká salsa ,jak říká tady Helenka, nebo u nás cikánská bašta podobnou dávám někdy pod maso... nebo mám psát romská-nevím????hihiUž vidím domácí klobásu ůctyhodných rozměrů a ten Tvůj dip, křen a chleba .Ted je dobrá doba na takové kutění Daja.
OdpovědětVymazatMˇammmmm... Tady to voní dobrou kuchařkou a hospodyňkou!
OdpovědětVymazatPřeji dobrou huť!
Iva, niečo podobné som robievala, bola veľmi fajnová a určite je aj Tvoja výborná. A ako hovorí Daja, ku klobáske, mňaaaaam.
OdpovědětVymazatešte krásny zvyšok dňa
Emily
Ahoj Ivo!!!!!
OdpovědětVymazatNo teda s tou domácí klobásou to musí být velikááánská mňamka!!!!
A myslím,že nejen s klobásou.
Něco podobného dělával můj taťka a využití bylo opravdu široké.
Mmmmm... looks good.:-) Hugs Stina
OdpovědětVymazatHmm, to vypadá dobře.
OdpovědětVymazat