neděle 5. srpna 2018

Povidla z černého bezu

Černý bez je kulinářsky velmi zajímavé 
a přitom málo používané ovoce. 
Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů,
které prý díky obsahu barviv vydrží 
i delší vaření – proto doporučuji 
uvařit si spíše povidla.
Navíc mají i velmi zajímavou chuť. 
Tepelně neupravený černý bez má ovšem projímavé účinky, 
takže se nedá použít např.
pro sirupy vyráběné zastudena - viz. net
Tak přeji dobrou chuť.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Seznam blogů

Pravidelní čtenáři

O mně

Moje fotka
Jmenuji se Iva a mám ráda všechno krásné, ať jde o maličkosti - krásný hrníček nebo o nádherný nábytek - kredenc po babičce anebo o upravenou zahradu. Vždy záleží na lidech, kteří tuto krásu vytvářejí a hlavně pro koho. Moje rodina není velká, mám už dvě dospělé děti a dva pejsky a jednoho hodného manžela, který sdílí mé nápady. marakovaiva@seznam.cz