neděle 5. srpna 2018

Povidla z černého bezu

Černý bez je kulinářsky velmi zajímavé 
a přitom málo používané ovoce. 
Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů,
které prý díky obsahu barviv vydrží 
i delší vaření – proto doporučuji 
uvařit si spíše povidla.
Navíc mají i velmi zajímavou chuť. 
Tepelně neupravený černý bez má ovšem projímavé účinky, 
takže se nedá použít např.
pro sirupy vyráběné zastudena - viz. net
Tak přeji dobrou chuť.







1 komentář:

  1. Ivi, právě se na ně chystám a hledám recept. Docela jsem měla úspěch s bezinkovým vínem, tak bych ráda opět zkusila. A šťávu z plodů též. Dělávám z květů.
    A prosím, náhodou, nezkoušela jsi zpracovat jeřabiny? Celý život mi všichni tvrdili, že jsou jedovaté a dnes jsem našla, že ne, naopak, jsou léčivé..
    https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/kere/73-jerab-jerabina-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti
    hledám někoho, kdo má vyzkoušeno:-)
    Krásné ndy.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Seznam blogů

Pravidelní čtenáři

O mně

Moje fotka
Jmenuji se Iva a mám ráda všechno krásné, ať jde o maličkosti - krásný hrníček nebo o nádherný nábytek - kredenc po babičce anebo o upravenou zahradu. Vždy záleží na lidech, kteří tuto krásu vytvářejí a hlavně pro koho. Moje rodina není velká, mám už dvě dospělé děti a dva pejsky a jednoho hodného manžela, který sdílí mé nápady. marakovaiva@seznam.cz